Vilatans, vilatanes i nobles de Viladecans!

S’han convocat les Corts. El proper dissabte 4 de novembre a les 21 hores, el navegant i militar Pere Martell ha organitzat i convidat al rei Jaume I al seu palau.

Grans personalitats de la noblesa militar catalana els acompanyaran, com Nunó Sanç I de Rosselló, Guillem II de Montcada, Hug IV d’Empúries, Ramon Alemany de Cervelló i Querol, i el cavaller Bernat de Santa Eugènia de Berga.

Una taula amb set prohoms representatius de les Corts catalanes de l’any de Nostre Senyor de 1.228.

Quin és el pla de Pere Martell en aquest gran banquet? Mostrar el desplegament d’exèrcit de la Corona d’Aragó i convèncer el jove rei Jaume de creuar la mar amb una poderosa flota de galeres per a envair els musulmans almohades a la poc coneguda illa de Mallorca. Cada un dels senyors intervindrà en aquest sopar amb una mostra d’armes, eloqüència i desplegament de recursos aristocràtics.

Tot és poc per a convertir el rei Jaume I en “El Conqueridor”. Un sopar que serà festiu i alegre. La música donarà la benvinguda i ens acompanyarà durant tot el sopar. A més, hi haurà espectacles de foc, jocs amb llançament de ganivets i jocs malabars amb catapultes.

Un menú de luxe per a l’ocasió, que es començarà a preparar el dia abans amb el marinat de la gran vadella, amb el vi roig de les terres de marina i portat des de l’interior les contrades catalanes, que serà el plat fort del nostre sopar.

El menú consistirà de les següents menges:

 • La gran taula d’embotits i formatges, procedent dels millors garrins, cabres i ovelles i dels millors assecadors i afinadors de la comarca.
 • L’exuberant Amanida dels Bons Homes, amb una gran varietat d’enciams, pomes portades de diversos indrets del món i fruits secs amb una suau vinagreta.
 • L’exquisit civet de vedella, amb els seus acompanyaments, fet a la manera antiga, cuit a foc lent per experts cuiners que hauran treballat, des del dia anterior, per servir-nos tan deliciós menjar.
 • I per postres, un clàssic de l’època, la mel dels ruscs de la comarca, acompanyada amb formatge fresc fet a l’antiga.

Els nens tindran per escollir botifarra de segon si no volen el Civet.

No hi faltarà detall, plats i gots de terracota cuita, estris portats de les corts dels Francs, vi de la terra de la serralada de marina i pa de massa mare, fet a l’estil medieval, per sucar amb les tomates més fresques dels horts més propers.

Preu: 25€ per persona ADULTA.

Preu: 10€ per nens de 4-12 anys.

Gratuït per nens fins a 3 anys.

On adquirir el tiquet:

 • La Carboneria (Plaça Molins 9)
 • Chebrolet (Carrer del Dr. Reig, 47)
 • Farmazen (Carrer del Pintor Fortuny, 1)
 • Llibreria Paquita (Carrer de Jaume Abril, 16)

i a internet a https://www.mercatmedieval.cat

Ubicació: Plaça Europa

Horari: 21 hores

Entrades ja no disponibles. A taquilla en tindrem les ultimes disponibles.
 • Entrada per al Sopar Medieval del Dissabte 4 de Novembre del 2017

  25.00 Leer más
 • Entrada INFANTIL per al Sopar Medieval del Dissabte 4 de Novembre del 2017

  10.00 Leer más