La XII Edició de la Medieval de Viladecans arriba aquest any carregat de noves propostes d’activitats, que la fan cada vegada més excepcional.

La modificació de dates, el creixement des espais, la reubicació de les activitats en funció de la dinàmica del públic, les noves propostes per les activitats de carrer, la creació del gran sopar medieval, les visites guiades i dramatitzades per la Viladecans Medieval, fan que aquesta 12a edició sigui encara més innovadora que l’anterior.

A tall de resum: més de 10 espectacles medievals diaris, des de lluites entre actors especialistes que per les sèries medievals de televisió més conegudes (Drakònia), cercaviles d’humor i circ medieval (ToniTon), el gran Fakir Kirman, tres grups de música i animació medieval (Taraska, Bocs de Biterna i ToniTon), que estaran per tot el mercat, les tradicionals exhibicions de la falconeria (Acaronant l’Aire), tres grans espectacles nocturns: “La Nit dels Vassalls” (Fakir Kirman i ToniTon), “el Gran Sopar Medieval” (Infestum, ToniTon i Bocs de Biterna) i “els Caçadors de Foc” (Drakònia i Fakir Kirman).

A més dels contes i les titelles pels més menuts, els jocs gegants per a tota la família (Gil Ratataplam), les atraccions medievals sostenibles i, com no, les visites a la Viladecans medieval, enguany incorpora la dramatització dels espais amb els nostres millors actors, “els jofres” (Infestum).

El mercat medieval anirà en el seu recorregut habitual, incorporant un tram més al carrer del Dr. Reig i seguir dinamitzant el carrer del Sol, a més, l’escenari principal es trasllada al Jardins de Magdalena Modolell, darrera l’ajuntament, on a part dels espectacles de tarda i nit, hi haurà el gran sopar medieval del dissabte a la nit i també el campament de Drakònia amb els seus especialistes en lluites medievals (4 exhibicions diàries). Les lluites consistiran en espectacles curts de lluita medieval amb cavallers i tot tipus d’armes. Són espectacles divertits amb coreografies molt espectaculars i amb molta acció i emoció.

Els nens tindrà el seu espai entre el carrer del Sol i la plaça de l’Esgésia, amb un escenari on podran trobar des de cançons, contes i titelles, a més de la gran exposició de les aus de la falconeria amb l’exhibició de les seves habilitats. Al costat atraccions sostenibles.

Les dues tavernes medievals estaran situades, la primera al carrer Jaume Abril amb el carrer del Sol i la segona a la Plaça de les Palmeres

Hi hauran diversos tallers d’ofici i participatius, situats en gran part al carrer del Sol i d’altres repartits pel mercat.

La Khaima àrab estarà situada al carrer Dr. Reig amb Salvador Baroné, que obrirà pas a la nova ampliació del mercat per Dr. Reig fins al carrer del Canonge Dr. Auget.

Els espectacles als Jardins de Magdalena Modolell:

  • “La Nit dels Vassalls”: és un espectacle de circ i malabarisme medieval junt amb l’espectacle de faquirismes del gran Fakir Kirman que serà el nostre mestre de cerimònia.
  • “El Gran Sopar Medieval”: El rei Jaume I junt amb la seva cort donaran un sopar medieval preparat a la manera antiga. El menú, compost per magnífiques menges medievals anirà acompanya dels relats trobadorescs del cort del rei Jaume, del espectacles de malabars, foc i ganivets, en la que s’invitarà a participar als assistents al sopar. Tota la vetllada anirà amenitzada per la música medieval que ens faran els Bocs de Biterna.
  • “Els Caçadors de Foc”: Si esteu buscant un espectacle de fi de festa, que culmini una vetllada molt especial … aquest és el vostre espectacle! Els impactant i visuals efectes de foc que realitzen els artistes de Drakònia amb els elements de foc deixaran bocabadat a tot el públic. Aquest és un ESPECTACLES AMB PIROTÈCNIA I EFECTES VISUALS amb unes COREOGRAFIES TREPIDANTS AMB ELS ELEMENTS DE FOC com a base essencial. Els espectacles de foc estàtics tenen un segell molt característic … un ritme trepidant! Són shows àgils, divertits i impressionants que us seduiran des del primer instant. A més, amb les ballarines de la dansa del ventre apareixen al so de la música fent equilibris amb les seves safates de foc, els xanquers passen entre la gent tirant grans bafarades de foc i els cavalls travessen el foc al galop estès. Aquests són només alguns dels màgics i emocionants moments que et faran viure l’espectacle de foc.
  • Pels matins també hi podreu veure a aquest escenari al Fakir Kirman amb els seus punyals i serps domesticades.